Blogit

Blogissa rönsyilevää ajatusvirtaa vähän kaikesta luetusta ja kohdatustaAloitan perusasioista tekemällä lyhyen käsiteanalyysin henkisyydestä:


Istuin Jyväskylän kylpylän höyrysaunassa, kun kuulin naistenpuolella äidin ja tytön keskustelevan. Tyttö ihmetteli kovasti höyrysaunan tarkoitusta."Täällä voi meditoida" äiti vastasi tietävästi.
Tähän tytär ihmetteli mitä se meditoiminen on.
"Se on sitä, kun katsotaan kuka istuu hiljaa pisimpään"
Vastaus oli kieltämättä länsimaalainen. Meditaatiokin...

Kivi on kivi. Ketään ei kiinnosta missä kivi on huomenna. Kivi on pelkkä kiinteä mitäänsanomaton kappale, joka on luonteeltaan hyvin tapahtumaköyhä.


Omaan viisauteen ei voi kyllästyä.Ihminen voi toki kyllästyä, hänen kyllästymisensä voi lisätä viisautta, joskus on jopa viisasta kyllästyä, mutta ihminen ei voi kyllästyä omaan viisauteensa.
Hommaa täytyy tarkastella käsiteanalyyttisesti, että juttu avautuu:
Ensinnäkin, jos ihminen kyllästyy omaan viisauteensa, niin silloin hän:
a) on toiminut...


Onnellisuus on siitä huvittava aihepiiri, että se aiheuttaa helvetinmoista vääntöä. Siitä syntyy heti kauheeta meteliä, kun onnellisuustutkimuksia lyödään tiskiin.Ensinnäkin jos nyt menee kadulta kysymään jengiltä kuinka onnellisia he ovat, niin ei se hirveesti mitään avaa. Ihminen kertoo sen mitä uskoo onnellisuuden olevan. Jotkut vaan lähinnä...


Elämän tarkoitusta kysytään usein siinä uskossa, ikään kuin ihmisen tahto olisi vapaa. Että ihminen kykenisi hahmottamaan ajatusvirtansa intention ja määränpään ilman ulkoisia määrittäviä, harhaanjohtavia tai ennakoimattomia tekijöitä.